Güzelyalı Mh. 3019 Sk. ÇalıkApt. Kat:4 D:14
Atakum / SAMSUN
-
Güzelyalı Mh. 3019 Sk. ÇalıkApt. Kat:4 D:14
Atakum / SAMSUN -
Telefon
(+90)-5364865517
Güzelyalı Mh. 3019 Sk. ÇalıkApt. Kat:4 D:14
Atakum / SAMSUN
Telefon
(+90)-53648655171. Manuel Terapi (Elle Tedavi)
Vücudun kas, eklem ve yumuşak dokularına uygulanan özel tekniklerle ağrıyı azaltmayı, hareket kabiliyetini artırmayı ve doku iyileşmesini hızlandırmayı hedefler. Bel ve boyun fıtıklarında, omuz-sırt ağrılarında sık tercih edilir.Manuel terapi uygulamaları içerisinde bulunan elektroterapi,kinezyobant,mobilizasyon ve manipulasyonlar şikayeti endike olan hastalar için seçilip uygulanabilir.
2. Egzersiz Tedavisi
Kasları güçlendirmek, esnekliği artırmak, duruşu düzeltmek ve tekrar eden ağrıların önüne geçmek için kişiye özel egzersiz programları oluşturulur. Tedavinin kalıcılığını sağlar.
Fizyoterapi yönetimi, hastanın ihtiyaçlarına göre özel egzersiz programları, manuel terapi, manipülasyon, traksiyon gibi tekniklerin yanı sıra ısı, soğuk, elektrik akımları, ses dalgaları ve ışın tedavisi gibi elektrofiziksel yöntemleri içerir. Ayrıca, hastanın hareket ve fonksiyonel kapasitesini desteklemek amacıyla yardımcı cihazlar, protezler ve ortezlerin kullanımı da tedavi sürecine dahil edilir. Bu çeşitli yöntemler, bireyin ağrısını azaltmak, hareket kabiliyetini artırmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek için bir arada uygulanır. Fizyoterapide uygulanan tedavi yöntemleri arasında şunlar yer alır: Hidroterapi (Su Terapisi), Ultrason Terapisi, Fonoforez, Elektriksel Stimulasyon (E-Stim), Transkutanöz Elektriksel Sinir Stimülasyonu (TENS), İyontoforez, Isı Terapisi, Nemli Isı Terapisi, Soğuk Terapisi, Işık Terapisi, Lazer Tedavisi.
Hemen her yaştan birey fizik tedaviden yararlanabilir ve çeşitli sağlık problemlerini tedavi edebilir. Bireyin günlük işlerini yapmasını güç hale getiren bir travması, yaralanması veya hastalığı varsa doktoru bu tür tedaviyi önerebilir. Fizyoterapi temelde bireyin hissettiği ağrıyı hafifletmeye ve daha iyi çalışmasına, hareket etmesine ve yaşamasına yardımcı olmayı amaçlayan bakımdır. Fizyoterapi yeni yeteneklerin geliştirilmesini sağlayabileceği gibi çeşitli nedenlerden dolayı kaybedilen yeteneklerin de yeni duruma uyumunu sağlama konusunda bireye yardımcı olur.
Birçok vakada ilk terapi seansında fizyoterapist bireyin ihtiyaçlarını inceleyecek ve değerlendirecektir. Bireye ağrıları veya varsa diğer semptomları, hareket etme veya günlük işlerinizi yapma yeteneği, ne kadar iyi uyuduğu ve tıbbi geçmişi hakkında sorular soracaktır. Burada amacı bireyin durumunun tam olarak belirlenmesi ve teşhisi ile duruma neden olan veya durum sonucu ortaya çıkan bozuklukların detaylarının ortaya konulmasıdır. Bu sayede fizyoterapist her bir sorunu ele alabilecek bir bakım planını geliştirebilir. Fizyoterapi seanslarında terapist tarafından yönlendirilen egzersizler veya esnemeler gerçekleştirilebilir. Kas ağrısı veya spazmları hafifletmek için masaj, sıcak veya soğuk terapi, ılık su terapisi veya ultrason terapisi kullanılabilir. Bireyin yapay bir uzuv kullanmayı öğrenmesine yardımcı olacak rehabilitasyon eğitimi verilebilir. Bireyin dengede kalmasını ve hareket etmesini kolaylaştıracak baston veya yürüteç ile ilgili eğitim verilebilir.
Gerekli olduğu vakalarda fizyoterapistler bireyin terapisine rehberlik etmek için eve gelebilir. Bunun yanı sıra hastanelerde, ayakta tedavi kliniklerinde, spor hekimliği merkezlerinde, bakım evlerinde, yardımlı yaşam evlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, bazı ofisler ve işyerlerinde ve bazı okullarda da fizyoterapi desteği sağlanması mümkündür. Bir çok sağlık sigortası bireylere fizyoterapi için seçenek sunmaktadır.